top of page

Restaurang TRAN - En 25-årig dröm som går i uppfyllelse

Uppdaterat: 26 maj 2022

I närheten av Transåssjön kommer Boråsare och andra förbipasserande snart kunna besöka för att äta en riktigt trevlig vietnamesisk måltid eller beställa en svalkande glass, samtidigt som man njuter av den fantastiska utsikten över sjön. Uteserveringen på cirka 50 sittplatser har ett fint solläge och restaurangen i sig har många sittplatser ifall det (inte mot förmodan) skulle regna.


Historien bakom Restaurang TRAN

Den 18 april 1970 föddes ett tvillingpar i Vietnam, Dennis Tri Tran och Minh Dung Tran. Det tvillingarna inte visste var att de 17 år senare skulle behöva fly från sitt egna land för att inte ha ett hem under tre års tid. Under de tre åren skulle de få kämpa för sin överlevnad i olika flyktingläger varenda dag. År 1990 blev de utvalda som kvotflyktingar till Sverige, vilket innebar två direkta envägsbiljetter och permanenta uppehållstillstånd i landet lagom. Väl i Sverige fick de stöd med både boende och tak över huvudet med kravet att de skulle behöva börja försörja sig själva snarast.


Utan varken någon särskild utbildning eller kunskap i språket började tvillingarna jobba inom restaurangbranschen. I över 15 år jobbade de som kockar i olika asiatiska restauranger i Västsverige, men var till slut tvungna att lämna på grund av ofördelaktiga arbetsvillkor. Det var dock där som drömmen att någon dag vilja starta en egen restaurang väcktes.


Det har nu gått cirka tio år till sedan dess, och under de tio åren har både Dennis och Minh jobbat som lokalvårdare för att kunna försörja sina familjer. Nu när samtliga barn har vuxit upp och tagit studenten blev det passande att börja uppfylla den dröm som de en gång hade.


Rastplats Transås 1

De senaste sex åren har Tavernan haft sin verksamhet på Rastplats Transås. På grund av oviljan att driva den vidare har de nu valt att lämna över restaurangen till någon annan. På grund av dess fina läge med bra förutsättningar, bestämde sig familjen Tran att acceptera erbjudandet.En smakupplevelse till Vietnam som en undanflykt från stan

Menyn som har tagits fram ska ta gästerna på en smakupplevelse till Vietnam, men maten ska också passa alla oavsett ålder, matpreferenser eller allergier. Vi vill att gästerna ska känna att det är värt att åka till ut Transåssjön för att äta vår mat, samtidigt som vi vill att det ska fungera som en utflykt när man snabbt vill få en undanflykt från stan. Inte nog med att ni kan sitta hos oss och äta en god måltid, kommer det även finnas möjlighet att både hyra båt, köpa fiskekort eller gå på en kort promenad runt Transåssjön.


Estimerad öppningsdatum är första veckan i maj, och vi kommer att välkomna alla gäster med öppna armar. Vi hoppas på att se er då - oavsett om ni besöker oss för att vila, för att ni är sugna på glass, eller för att ni är hungriga och vill låta oss ta med er tillbaka till våra rötter i Vietnam.

193 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page