top of page

Våra vietnamesiska maträtter

Uppdaterat: 26 maj 2022

Vietnamesisk mat präglas av olika typer av soppor, färska vårrullar och rätter med kött och skaldjur där färska örter är en stor del av dem. Balansen mellan färska örter och kött, samt en selektiv användning av kryddor ses dock det vietnamesiska köket som ett av de hälsosammaste i världen.


Vi som äger Restaurang TRAN är ursprungligen från Vietnam och därför serverar vi framför allt vietnamesisk mat. Nedan kommer en lista med förklaringar på de klassiska vietnamesiska maträtterna som vi har valt att inkludera på vår meny:


Friterade vårrullar (Cha Gio)

Det är en klassisk och populär maträtt i Vietnam. Det är krispiga vårrullar som är gjorda med en fyllning av grönsaker, kött och räkor. Det går bra att äta vårrullarna som de är, eller doppa dem i vår hemmagjorda sötsursås.

Friterade vårrullar (Cha Gio)

Banh Mi

Banh Mi är en maträtt som är inspirerat av det franska köket och är en av de mest populära rätterna att äta i Vietnam. Det är en baguette av ljus bröd som är fylld med färsk sallad och ett pålägg av exempelvis kött.

Banh Mi

Sommarrullar (Goi Cuon)

Sommarrullar är vietnamesiska färska vårrullar som är gjorda av rispapper och fyllda med olika protein, typiskt sett biff och räkor, grönsaker och färska örter. Maträtten serveras tillsammans med en hoisinsås och äts både som en förrätt och en huvudrätt.

Sommarrullar (Goi Cuon)

Nudelsallad (Bun Thit Nuong)

Nudelsallader i Vietnam är något som är väldigt typiskt och kan göras på olika sätt. Gemensamt är att de innehåller risnudlar, massvis av färska örter, grönsaker och toppas med en god fisksås. Vår nudelsallad innehåller både friterade vårrullar och fräst biff.

Nudelsallad (Bun Thit Nuong)

Phó

Phó är en vietnamesisk nudelsoppa som också är Vietnams nationalrätt. Buljongen kan göras på olika sätt, men gemensamt är att den består av koriander, vårlök, risnudlar och någon typ av protein. Vi på Restaurang TRAN toppar vår Phó med entrecoté.

Phó

Biff med lök (Bo Luc Lac)

Denna maträtt är gjord av mindre bitar av nötkött som steks tillsammans med lök. Det är en klassisk maträtt som avnjuts av både lokalbefolkningen och turister. Vi toppar dessutom vår maträtt med en citronpepparsås ovanför en salladsbädd med ris.

Biff med lök (Bo Luc Lac)

Krabba i tamarindsås (Cua Rang Me)

Denna maträtt är en autentisk vietnamesisk maträtt som äts i större sällskap ute på Vietnams gator. Den äts dessutom med händerna och serveras tillsammans med bröd. Maträtten i sig är krabbor som wokas tillsammans med en söt tamarindsås och massvis av vitlök.

Krabba i tamarindsås (Cua Rang Me)

Se till att titta förbi oss på Transås Rastplats 1 vid Riksväg 41 strax utanför Borås centrum för att smaka på maten. Vi har något som passar alla, och serverar både lunch och middag, samt glass i stora lass.


173 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page